Aplikace cyklodextrinů v potravinářství
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Aplikace cyklodextrinů v potravinářství |
Autor: |
Soško, David
|
Vedoucí: |
Rouchal, Michal
|
Abstrakt:
|
Předložená bakalářská práce se zabývá formou literární rešerše aktuálními poznatky v oblasti studia cyklodextrinů, jejich historií, strukturou, fyzikálně-chemickými vlastnostmi, a především jejich aplikacemi v potravinářství. Cyklodextriny, přirozeně se vyskytující cyklické oligosacharidy získávané ze škrobu, mají schopnost vytvářet supramolekulární uskupení s různými typy sloučenin, což přináší řadu možností směřujících k praktickému využití. Práce poskytuje podrobný přehled o metodách analýzy cyklodextrinů, legislativních regulacích a budoucím výhledu potenciálních aplikací cyklodextrinů. Zvláštní pozornost je věnována jejich roli ve zlepšení organoleptických vlastností potravin a vývoji nových potravinových produktů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/55114
|
Datum:
|
2024-01-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav chemie |
Studijní obor:
|
Chemie a analýza potravin |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet