Aplikace cyklodextrinů v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Aplikace cyklodextrinů v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Aplikace cyklodextrinů v potravinářství
Autor: Soško, David
Vedoucí: Rouchal, Michal
Abstrakt: Předložená bakalářská práce se zabývá formou literární rešerše aktuálními poznatky v oblasti studia cyklodextrinů, jejich historií, strukturou, fyzikálně-chemickými vlastnostmi, a především jejich aplikacemi v potravinářství. Cyklodextriny, přirozeně se vyskytující cyklické oligosacharidy získávané ze škrobu, mají schopnost vytvářet supramolekulární uskupení s různými typy sloučenin, což přináší řadu možností směřujících k praktickému využití. Práce poskytuje podrobný přehled o metodách analýzy cyklodextrinů, legislativních regulacích a budoucím výhledu potenciálních aplikací cyklodextrinů. Zvláštní pozornost je věnována jejich roli ve zlepšení organoleptických vlastností potravin a vývoji nových potravinových produktů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/55114
Datum: 2024-01-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav chemie
Studijní obor: Chemie a analýza potravin


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
soško_2024_dp.pdf 2.841Mb PDF Zobrazit/otevřít None
soško_2024_op.pdf 357.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
soško_2024_vp.pdf 151.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet