Vliv doby a teploty skladování na jakost hotových pokrmů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv doby a teploty skladování na jakost hotových pokrmů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv doby a teploty skladování na jakost hotových pokrmů
Autor: Družbík, Václav
Vedoucí: Hrabě, Jan
Abstrakt: Cílem práce bylo zjistit, jak se projeví doba a různá teplota skladování na nutriční a senzorické jakosti zkoumaných sterilovaných hotových pokrmů. Vybranými pokrmy bylo Pikantní rizoto, Vepřové maso s mrkví a bramborem a Vepřový guláš s těstovinami. Z výsledků chemických analýz vyplynulo, že nejvíce se podmínky skladování promítly do aminokyselinového složení vzorků všech pokrmů skladovaných při teplotě 37 + 2 °C po dobu 12 měsíců. Tomu odpovídala i nejnižší hodnoty EAAI daných pokrmů zjištěné při stejné teplotě a době skladování. Senzorická hodnota pokrmů byla dobou skladování ovliv-něna především při 37 + 2 °C. Vliv rostoucí teploty skladování se projevil na senzorické jakosti již v 6 měsících skladovacího pokusu u všech sledovaných pokrmů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/5467
Datum: 2008-05-19
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 8045


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
družbík_2008_dp.pdf 441.6Kb PDF Zobrazit/otevřít
družbík_2008_vp.doc 51Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
družbík_2008_op.doc 37.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet