Fermentované mléčné nápoje

DSpace Repository

Language: English čeština 

Fermentované mléčné nápoje

Show full item record

No preview available
Title: Fermentované mléčné nápoje
Author: Horáková, Karolína
Advisor: Kůrová, Vendula
Abstract: Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit rešerši na téma fermentované mléčné nápoje. Konkrétně se práce zabývá základní charakteristikou mléka, čistými mlékařskými kulturami, výrobou a jednotlivými druhy fermentovaných mléčných nápojů. Dále práce popisuje novodobé trendy ve výrobě fermentovaných mléčných nápojů, které by mohly v budoucnu ovlivnit stále rostoucí trh s fermentovanými mléčnými nápoji. Jsou zde popsány také legislativní požadavky na mléko a fermentované mléčné nápoje. Bakalářská práce se také dotýká problematiky mléka a mléčných výrobků jako funkčních potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/54152
Date: 2022-12-31
Availability: Bez omezení
Department: Ústav technologie potravin
Discipline: Technologie potravin


Citace závěřečné práce

Files in this item

Files Size Format View Description
horáková_2023_dp.pdf 1.601Mb PDF View/Open None
horáková_2023_op.pdf 276.8Kb PDF View/Open None
horáková_2023_vp.pdf 270.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account