Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin |
Autor: |
Novotný, Radek
|
Vedoucí: |
Purevdorj, Khatantuul
|
Abstrakt:
|
Bakteriociny jsou definovány jako peptidy nebo proteiny, které bývají syntetizovány v ribozomech různých kmenů bakterií, a které mohou vykazovat schopnost inhibice růstu jiných mikroorganismů. V teoretické části této bakalářské práce je popsána charakterizace a dělení bakteriocinů produkovaných grampozitivními bakteriemi, jejich mechanismus vzniku a účinku, využití bakteriocinů a metody stanovení produkce bakteriocinů. V praktické části této práce je popsána izolace grampozitivních bakterií z vybraných potravin, provedení jejich předběžné typizace a identifikace, a ověření schopnosti produkce antimikrobních látek - bakteriocinů. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53906
|
Datum:
|
2022-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav inženýrství ochrany životního prostředí |
Studijní obor:
|
Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet