Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin
Autor: Novotný, Radek
Vedoucí: Purevdorj, Khatantuul
Abstrakt: Bakteriociny jsou definovány jako peptidy nebo proteiny, které bývají syntetizovány v ribozomech různých kmenů bakterií, a které mohou vykazovat schopnost inhibice růstu jiných mikroorganismů. V teoretické části této bakalářské práce je popsána charakterizace a dělení bakteriocinů produkovaných grampozitivními bakteriemi, jejich mechanismus vzniku a účinku, využití bakteriocinů a metody stanovení produkce bakteriocinů. V praktické části této práce je popsána izolace grampozitivních bakterií z vybraných potravin, provedení jejich předběžné typizace a identifikace, a ověření schopnosti produkce antimikrobních látek - bakteriocinů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53906
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství ochrany životního prostředí
Studijní obor: Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
novotný_2023_dp.pdf 4.188Mb PDF Zobrazit/otevřít None
novotný_2023_op.pdf 841.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
novotný_2023_vp.pdf 272.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet