Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování
Autor: Durkačová, Nikola
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: ABSTRAKT Diplomová práca sa venuje zmenám antioxidačnej aktivity a zmenám obsahu polyfenolov u duly podlhovastej v procese skladovaní. Teoretická časť obsahuje stručnú charakteristiku duly, jej využitie v potravinárskom a medicínskom priemysle, podmienky pestovania a tiež zdravotné aspekty, ktoré duly prináša. Tiež je zobrazený aj prehľad metód, ktoré sa využívali pri stanovení odrôd duly. V experimentálnej časti sú vyhodnotené výsledky laboratórnych analýz. Experimentálna časť je zameraná hlavne na vplyv obsahu polyfenolov a na antioxidačnú aktivitu v jednotlivých odrodách duly v rokoch 2019 a v rokoch 2022. Na základe merania sa zistilo, že obsah polyfenolov koreluje s antioxidačnou aktivitou.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53774
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
durkačová_2023_dp.pdf 1.586Mb PDF Zobrazit/otevřít None
durkačová_2023_op.pdf 247.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
durkačová_2023_vp.pdf 734.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet