Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Změny bioaktivních látek u kdoulí v průběhu skladování |
Autor: |
Durkačová, Nikola
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
ABSTRAKT Diplomová práca sa venuje zmenám antioxidačnej aktivity a zmenám obsahu polyfenolov u duly podlhovastej v procese skladovaní. Teoretická časť obsahuje stručnú charakteristiku duly, jej využitie v potravinárskom a medicínskom priemysle, podmienky pestovania a tiež zdravotné aspekty, ktoré duly prináša. Tiež je zobrazený aj prehľad metód, ktoré sa využívali pri stanovení odrôd duly. V experimentálnej časti sú vyhodnotené výsledky laboratórnych analýz. Experimentálna časť je zameraná hlavne na vplyv obsahu polyfenolov a na antioxidačnú aktivitu v jednotlivých odrodách duly v rokoch 2019 a v rokoch 2022. Na základe merania sa zistilo, že obsah polyfenolov koreluje s antioxidačnou aktivitou. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53774
|
Datum:
|
2022-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet