Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků |
| Autor: |
Nedopilová, Radka
|
| Vedoucí: |
Růžičková, Jana
|
|
Abstrakt:
|
Cílem bakalářské práce je seznámení s čistými mlékárenskými kulturami a jejich využití v potravinářském průmyslu (zejména mlékárenském). Náplní je popis a charakterizace bakterií mléčného kvašení, které se aplikují při výrobě zakysaných mléčných výrobků. Následuje stručný výklad technologie výroby vybraných druhů mléčných výrobků v návaznosti na dnes vyhledávané výrobky s probiotickou kulturou z důvodu pozitivního vlivu na celkový metabolismus člověka. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5365
|
|
Datum:
|
2008-06-02 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
|
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
7922
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet