Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích |
Autor: |
Kadavá, Barbora
|
Vedoucí: |
Bučková, Martina
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce se zabývá složením a výrobou čaje s bližším zaměřením na čínské a japonské čaje matcha a na obsah jejich bioaktivních látek. Dále jsou zde zahrnuty informace o pitné vodě a přírodních minerálních vodách. Praktická část cílí na vliv, který má koncentrace minerálních prvků přítomných ve vodě na obsah polyfenolů, vitaminu C a na barvu infuze čaje. V těchto aspektech a z hlediska organoleptických vlastností mezi sebou byla porovnána čínská a japonská matcha. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53648
|
Datum:
|
2022-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet