Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv tvrdosti vody na obsah polyfenolů a vitaminu C v matcha čajích
Autor: Kadavá, Barbora
Vedoucí: Bučková, Martina
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce se zabývá složením a výrobou čaje s bližším zaměřením na čínské a japonské čaje matcha a na obsah jejich bioaktivních látek. Dále jsou zde zahrnuty informace o pitné vodě a přírodních minerálních vodách. Praktická část cílí na vliv, který má koncentrace minerálních prvků přítomných ve vodě na obsah polyfenolů, vitaminu C a na barvu infuze čaje. V těchto aspektech a z hlediska organoleptických vlastností mezi sebou byla porovnána čínská a japonská matcha.
URI: http://hdl.handle.net/10563/53648
Datum: 2022-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kadavá_2023_dp.pdf 1.868Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kadavá_2023_op.pdf 257.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kadavá_2023_vp.pdf 724.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet