Projekt rozvoje kulinářské turistiky v regionu Jeseníky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Projekt rozvoje kulinářské turistiky v regionu Jeseníky |
Autor: |
Gorelová, Lucie
|
Vedoucí: |
Kozák, Vratislav
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na kulinářskou turistiku v regionu Jeseníky. Cílem této práce je vytvořit projekt na podporu regionálního gastroturismu s ohledem na očekávání účastníků cestovního ruchu. Práce je rozdělena na teoretickou, analytickou a projektovou část. Teoretická část práce se zaměřuje na literární rešerši cestovního ruchu společně s pojmy jako specifické formy cestovního ruchu, gastronomie, kulinářský cestovní ruch a jeho vazba na marketing a marketingové analýzy. V praktické části práce je představen turistický region Jeseníky a jeho rozdělení na turistické lokality, následuje analýza současného stavu kulinářského cestovního ruchu v regionu a jsou provedeny marketingové analýzy PEST a SWOT. V rámci marketingového průzkumu bylo realizováno hodnocení spokojenosti návštěvníků pomocí dotazníkového šetření. V návaznosti na analýzu a získaná data byly navrženy dva projekty. Navrhované projekty vedou ke zvýšení návštěvnosti v regionu, pozitivně ovlivní image destinace a přispějí k rozvoji kulinářského turismu v turistické oblasti Jeseníků. Součástí obou navrhovaných projektů je nákladová, časová a následně riziková analýza. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/53412
|
Datum:
|
2023-02-10 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav managementu a marketingu |
Studijní obor:
|
Marketing management |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet