Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách |
Autor: |
Žáková, Petra
|
Vedoucí: |
Mišurcová, Ladislava
|
Abstrakt:
|
Vláknina je důležitou nutriční složkou potravy. Cílem diplomové práce bylo zjistit možnosti stanovení vlákniny v mořských a sladkovodních řasách a vybrat nejvhodnější metodu pro tuto surovinu. Vláknina byla stanovena oxidační hydrolýzou, metodou podle Henneberg-Stohmanna a enzymaticky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5335
|
Datum:
|
2008-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8082
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet