Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Faktory ohrožující potravinovou bezpečnost České republiky |
Autor: |
Heryán, Tomáš
|
Vedoucí: |
Lukášková, Eva
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce je zjistit rizikové faktory, které by mohly ohrozit potravinovou bezpečnost ČR a navrhnout modelové řešení k zajištění potravinové bezpečnosti s ohledem na zjištěné rizikové faktory. Teoretická část se skládá ze dvou hlavních kapitol. První kapitola je zaměřena na vymezení bezpečnosti, důležitých bezpečnostních pojmů, druhům bezpečnosti a bezpečnostnímu systému ČR. Druhá kapitola popisuje potravinovou bezpečnost jako vědní disciplínu, důležité pojmy a jednotlivé orgány, které zajišťují potravinovou bezpečnost. Praktická část je také rozdělena do dvou kapitol. První část je věnována analýze současného stavu potravinové bezpečnosti v ČR, konkrétně ekonomické, fyzické dostupnosti, zdravotní nezávadnosti potravin a soběstačnosti v oblasti produkce potravin v ČR. Na analýzu navazuje jednoduchá bodová metoda PNH, pomocí které jsou identifikována nejzávažnější rizika. Poslední část je zaměřena na vybraná nejzávažnější rizika a vytvoření modelového řešení pro jejich odstranění či snížení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/52991
|
Datum:
|
2022-12-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav ochrany obyvatelstva |
Studijní obor:
|
Ochrana obyvatelstva |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet