Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů |
| Autor: |
Šuláková, Jarmila
|
| Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
|
Abstrakt:
|
Cílem této práce bylo stanovení množství indikátorových mikroorganismů ve vybraných vzorcích sušeného a lyofilizovaného ovoce a ve vzorcích potravin upravených sterilací nebo lyofilizací a lyofilizací se sterilací a stanovení kvality těchto vzorků potravin z mikrobiologického hlediska. U všech vzorků byla následně provedena termostatová zkouška a mikrobiologická analýza. Všechny vzorky byly dále skladovány po dobu dvou měsíců při různých teplotách. Vzorky byly opět podrobeny mikrobiologické analýze na přítomnost indikátorových mikroorganismů. Mikrobiologická analýza potvrdila předpo-klad, že při dodržení zásad hygienické praxe jsou tyto potraviny z mikrobiologického hlediska bezpečné. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/52011
|
|
Datum:
|
2021-12-31 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet