Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Monitorování čerstvosti drůbežího masa pomocí experimentálního zařízení
Autor: Starostková, Monika
Vedoucí: Adámková, Anna
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá problematikou čerstvosti drůbežího masa a změnami při jeho uchovávání. Teoretická část práce popisuje drůbeží maso co se týká jeho složení, skladování, zrání, údržnosti, mikrobiologie a legislativy. Byly zhodnoceny vhodné obaly a jejich využití pro uchování drůbežího masa, byly popsány metody pro měření amoniaku. Praktická část práce se zabývá měřením plynů uvolňujících se při skladování masa. Za pomoci experimentálního zařízení při uchování masa v chladícím zařízení, byly sledovány konkrétní plyny především amoniak (NH3). Spektrofotometrická metoda byla prováděna za přídavku Nesslerova činidla. Výsledky stanovení v mase je možné využít pro zařazení masa do kategorie dle čerstvosti (čerstvé, počínající rozklad a zkažené). Výsledky práce hledají limity použitelnosti přehledného indikátoru pro zjištění čerstvosti masa pro spotřebitele, kteří vyžadují kvalitní maso na prodejních pultech řetězců potravin.
URI: http://hdl.handle.net/10563/52000
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
starostková_2022_dp.pdf 3.212Mb PDF Zobrazit/otevřít None
starostková_2022_op.pdf 533.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
starostková_2022_vp.docx 81.94Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet