Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu |
Autor: |
Šatná, Veronika
|
Vedoucí: |
Sedlaříková, Jana
|
Abstrakt:
|
Teoretická část diplomové práce se věnuje charakteristice a účinkům vybrané aktivní látky kurkuminu. Druhá kapitola zahrnuje klasifikaci a metody přípravy dostupných nosičů, jako jsou polymerní částice, lipozomy, ale zejména pak filmy a membrány. Poslední kapitoly obsahují aplikační možnosti systémů na bázi polymer-kurkumin, zejména v oblastech potravinářského a farmaceutického průmyslu, a s tím související aktuální studie věnované této problematice. Praktická část je zaměřena na přípravu zeinových vrstev s obsahem kurkuminu a charakterizaci jejich mechanických, povrchových, antibakteriálních a antioxidačních vlastností. U připravených systémů byla také studována kinetika uvolňování kurkuminu v závislosti na různém složení zeinové matrice a teplotních podmínkách. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/51906
|
Datum:
|
2022-02-25 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet