Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Příprava a charakterizace zeinových vrstev s obsahem kurkuminu
Autor: Šatná, Veronika
Vedoucí: Sedlaříková, Jana
Abstrakt: Teoretická část diplomové práce se věnuje charakteristice a účinkům vybrané aktivní látky kurkuminu. Druhá kapitola zahrnuje klasifikaci a metody přípravy dostupných nosičů, jako jsou polymerní částice, lipozomy, ale zejména pak filmy a membrány. Poslední kapitoly obsahují aplikační možnosti systémů na bázi polymer-kurkumin, zejména v oblastech potravinářského a farmaceutického průmyslu, a s tím související aktuální studie věnované této problematice. Praktická část je zaměřena na přípravu zeinových vrstev s obsahem kurkuminu a charakterizaci jejich mechanických, povrchových, antibakteriálních a antioxidačních vlastností. U připravených systémů byla také studována kinetika uvolňování kurkuminu v závislosti na různém složení zeinové matrice a teplotních podmínkách.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51906
Datum: 2022-02-25
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
šatná_2022_dp.pdf 4.323Mb PDF Zobrazit/otevřít None
šatná_2022_op.pdf 241.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
šatná_2022_vp.pdf 719.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet