Hodnocení vybraných vlastností mladiny vyrobené za podmínek vysokého tlaku

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Hodnocení vybraných vlastností mladiny vyrobené za podmínek vysokého tlaku

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Hodnocení vybraných vlastností mladiny vyrobené za podmínek vysokého tlaku
Autor: Hostašová, Ludmila
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývala vlivem podmínek chmelovaru na vzorky mladiny a piv. Vzorky se od sebe navzájem lišily podmínkami zpracováním: jeden vzorek byl připraven na laboratorní varně s chmelovarem za atmosférického tlaku trvajícím 90 minut. Chmelovar druhého vzorku byl proveden tak, že sladina připravena na varně byla nalita do skleněných lahví, byla přidána jedna várka chmele, následně ve vodní lázni za atmosférického tlaku byl proveden chmelovar. Další vzorky byly připraveny obdobným způsobem: sladina z varny byla nalita do skleněných lahví, jedenkrát chmelena, lahve byly uzavřeny a celý proces záhřevu, výdrže a chlazení byl proveden v autoklávu za přetlaku 0,34 MPa. Zde se od sebe tyto vzorky navzájem lišily dobou výdrže působení tepelného záhřevu, a to dobou 30, 45, 60 a 90 minut. Výsledky fyzikálně-chemických, reologických i senzorických analýz poukázaly na významný vliv podmínek chmelovaru zejména na hodnotu pH, stanovení celkových rozpuštěných látek, na velikost částic, dále na stanovení hořkosti, barvy a na chuťové vlastnosti.
URI: http://hdl.handle.net/10563/51458
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hostašová_2022_dp.pdf 1.041Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hostašová_2022_op.pdf 721.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hostašová_2022_vp.pdf 714.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet