Vliv přídavku biologicky aktivních látek na vybrané vlastnosti veganských majonéz
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na vybrané vlastnosti veganských majonéz |
Autor: |
Němčíková, Jiřina
|
Vedoucí: |
Šenkýřová, Jana
|
Abstrakt:
|
Tato práce se zabývá veganskými majonézami a problémy spojenými s jejich přípravou. Praktická část práce se věnuje výrobě modelových vzorků veganských majonéz s použitím dvou biologicky aktivních látek, ibišku a matcha tea. Jsou zde zkoumány vlastnosti těchto vzorků, jak technologické tak senzorické. U vzorků byly provedeny analýzy: obsahu sušiny, pH, stability, texturních i reologických vlastností a barvy. Přídavek ibišku způsoboval snížení pH a zlepšení stability. Naopak matcha prokázala zvýšení hodnot pH a snížení stability. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/51406
|
Datum:
|
2021-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet