Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv manganu a molybdenu na chemické složení zeleniny |
Autor: |
Vaculová, Vendula
|
Vedoucí: |
Rop, Otakar
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv manganu a molybdenu na vybrané ukazatele jakosti u plodů rajčat. Rajčata byla pěstována v plastových vegetačních nádobách a byla použita odrůda rajčat Domino F1. Plody byly analyzovány ve sklizňové konzumní zralosti a bylo provedeno stanovení sušiny, organických kyselin, fosforu a dusíku v plodech rajčat. Součástí diplomové práce je rozsáhlý literární přehled týkající se chemického složení zeleniny, zejména rajčat a jejich významu v lidské stravě. Dále byly uvedeny důležité živiny, nacházející se v rostlinách se zaměřením zejména na mangan a molybden. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/5113
|
Datum:
|
2008-05-16 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav potravinářského inženýrství |
Studijní obor:
|
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
8076
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet