Hodnocení a ovlivnění antioxidačních vlastností extraktů kávy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Hodnocení a ovlivnění antioxidačních vlastností extraktů kávy |
Autor: |
Polášková, Šárka
|
Vedoucí: |
Škrovánková, Soňa
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce je zaměřena na studium celkového obsahu polyfenolických sloučenin a antioxidační aktivitu v kávě u druhů arabika i robusta při různém stupni pražení s využitím několika druhů rozpouštědel. V teoretické části byla práce zaměřena na charakteristiku kávových zrn, druhů kávy a jejich složení. V praktické části se práce zabývala spektrofotometrickým stanovením fenolických látek kávy pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Pro analýzu antioxidační aktivity byly použity dvě metody spektrofotometrického stanovení, a to s činidly DPPH a ABTS. Nejvyšší obsah polyfenolů i antioxidační aktivity byl zjištěn u kávy druhu robusta, v 1. stupni pražení po extrakci s činidly voda, etanol. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/50661
|
Datum:
|
2021-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet