Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Autor: Mráziková, Diana
Vedoucí: Šenkýřová, Jana
Abstrakt: Tato diplomová práce sa zabývá vlivem přídavku draselných a sodných fosfátových solí na vlastnosti vepřové šunky. Práce se zaměřuje jak na druh fosfátových solí tak i na množství použitého fosfátu. V teoretické části se zabývá charakteristikou šunek, přídavných látek a taktéž i technologickým zpracováním. Praktická část diplomové práce je orientovaná na výrobu modelových vepřových šunek. Jednotlivé modelové vepřové šunky jsou podrobené chemickým analýzám, rozboru barvy a hmotnostních ztrát při tepelné úpravě, texturním vlastnostem i senzorické analýze.
URI: http://hdl.handle.net/10563/50588
Datum: 2021-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: -


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
mráziková_2022_dp.pdf 947.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
mráziková_2022_op.pdf 731.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
mráziková_2022_vp.pdf 728.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet