Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Srovnání vlivu Na a K solí kyseliny fosforečné na vlastnosti šunky |
Autor: |
Mráziková, Diana
|
Vedoucí: |
Šenkýřová, Jana
|
Abstrakt:
|
Tato diplomová práce sa zabývá vlivem přídavku draselných a sodných fosfátových solí na vlastnosti vepřové šunky. Práce se zaměřuje jak na druh fosfátových solí tak i na množství použitého fosfátu. V teoretické části se zabývá charakteristikou šunek, přídavných látek a taktéž i technologickým zpracováním. Praktická část diplomové práce je orientovaná na výrobu modelových vepřových šunek. Jednotlivé modelové vepřové šunky jsou podrobené chemickým analýzám, rozboru barvy a hmotnostních ztrát při tepelné úpravě, texturním vlastnostem i senzorické analýze. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/50588
|
Datum:
|
2021-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
- |
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet