Vliv přímého a nepřímého záhřevu na konzistenci tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv přímého a nepřímého záhřevu na konzistenci tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv přímého a nepřímého záhřevu na konzistenci tavených sýrů
Autor: Minařík, Tomáš
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Bakalářská práce řešila vliv tepelného záhřevu na konzistenci tavených sýrů. Teoreticky byly popsány základní suroviny pro výrobu, faktory upravující konzistenci, postup výroby a výrobní zařízení pro tento účel. Pro práci byly rozborovány dostupné rešerše ohledně přímého a nepřímého záhřevu při výrobě tavených sýrů. Byly popsány a srovnány výrobní postupy a uvedeny známé výhody a nevýhody záhřevů. Teoreticky sepsané poznatky se také zabývaly vhodnými surovinami pro výrobu, strukturou výrobků a souvisejícími reologickými změnami. Dle aktuálně vedených vědeckých výzkumů v oblasti záhřevu tavených sýrů nemohly být formulovány optimální závěry, ale současné poznatky jsou ideální k dalšímu praktickému zkoumání.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49167
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 56323


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
minařík_2020_dp.pdf 864.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
minařík_2020_op.pdf 839.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
minařík_2020_vp.pdf 820.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet