Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku
Autor: Ludvík, Jiří
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Cílem práce bylo sledovat vliv použité kultury na kvalitu přírodního sýra holandského typu zabaleného v potravinářském vosku. Kmen Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 byl použit jako producent biogenních aminů (šarže Pv) a jako degradér biogenních aminů byl použit kmen Lactobacillus casei CCDM 198 (šarže Dv). Současně byla vyrobena kontrolní šarže bez těchto kmenů (Kv). Sýry zrály po dobu 84 dní. V průběhu této doby byla prováděna chemická analýza vzorků, a to pomocí stanovení pH, obsahu tuku v sušině, obsahu sušiny a obsahu soli. Byla též provedena texturní analýza.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49166
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 56321


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
ludvík_2020_dp.pdf 1.446Mb PDF Zobrazit/otevřít None
ludvík_2020_op.pdf 620.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
ludvík_2020_vp.pdf 848.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet