Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu
Autor: Klimeš, Ondřej
Vedoucí: Lapčík, Lubomír
Abstrakt: V první části této bakalářské práce se zaměřuji na metody stanovení mikroorganismů. Jsou zde popsány jak klasické mikrobiologické metody (např. kultivační), které jsou základem každého stanovení, tak i modernější metody, které jsou schopny poskytnout výsledky rychleji a mnohdy s větší přesností (např. PCR). Druhá část práce je zaměřena na přírodní antimikrobiální látky, jež jsou zdravotně nezávadné a lze je využívat jako přísady v potravinářském průmyslu. Proti mikroorganismům vykazují buď mikrobicidní nebo mikrobistatické účinky.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49165
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 56320


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
klimeš_2020_dp.pdf 1.725Mb PDF Zobrazit/otevřít None
klimeš_2020_op.pdf 826.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
klimeš_2020_vp.pdf 864.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet