Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu |
Autor: |
Klimeš, Ondřej
|
Vedoucí: |
Lapčík, Lubomír
|
Abstrakt:
|
V první části této bakalářské práce se zaměřuji na metody stanovení mikroorganismů. Jsou zde popsány jak klasické mikrobiologické metody (např. kultivační), které jsou základem každého stanovení, tak i modernější metody, které jsou schopny poskytnout výsledky rychleji a mnohdy s větší přesností (např. PCR). Druhá část práce je zaměřena na přírodní antimikrobiální látky, jež jsou zdravotně nezávadné a lze je využívat jako přísady v potravinářském průmyslu. Proti mikroorganismům vykazují buď mikrobicidní nebo mikrobistatické účinky. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/49165
|
Datum:
|
2020-02-17 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
56320
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet