Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antioxidační látky v potravinách,jejich účinky v organismu a možnosti stanovení
Autor: Faltusová, Veronika
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na antioxidační látky, které se nachází v potravinách ať už v přirozené formě nebo jako aditiva. Je zde popsána důležitost antioxidantů jakožto látek prodlužujících údržnost potravin a také jejich úloha při ochraně organismu proti oxidačnímu stresu. Práce zahrnuje i dělení antioxidantů z různých hledisek, popis, charakteristiku a výskyt jednotlivých zástupců. Dále je zde popsána problematika volných radikálů a mechanismy reakcí s antioxidanty. Další kapitoly jsou zaměřeny na metody stanovení antioxidačních látek a porovnání antioxidační kapacity potravin. A závěrečná část je věnována legislativě týkající se antioxidantů v potravinářském průmyslu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49156
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 56303


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
faltusová_2020_dp.pdf 1.044Mb PDF Zobrazit/otevřít None
faltusová_2020_op.pdf 943.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
faltusová_2020_vp.pdf 827.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet