Vliv skladování na jakost těstovin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv skladování na jakost těstovin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv skladování na jakost těstovin
Autor: Břečková, Blanka
Vedoucí: Lazárková, Zuzana
Abstrakt: Bakalářská práce se skládala z teoretické a praktické části. V teoretické části byla zahrnuta základní charakteristika těstovin (druhy dostupné v tržní síti, jejich složení a způsob výroby). V této části byla zahrnuta problematika na předpokládané změny při dlouhodobém skladování těstovin při různých teplotách. Praktická část navazuje na předchozí téma a skládá se z půlročního skladovacího pokusu při 4 teplotách (-18, 5, 23 a 40 °C). Analyzovalo se 5 druhů špaget (vzorek A - bezvaječné semolinové těstoviny, vzorek B - vaječné semolinové těstoviny, vzorek C - bezvaječné pšeničné těstoviny Noe, vzorek D - Zátkovy vaječné pšeničné těstoviny a vzorek E - těstoviny z kukuřičné mouky). U jednotlivých vzorků skladovaných při dané teplotě byla v určitých měsících prováděna analýza chemických (stanovení pH, sušiny, amoniaku a tiobarbiturového čísla), texturních a organoleptických vlastností.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49154
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 56299


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
břečková_2020_dp.pdf 836.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
břečková_2020_op.pdf 830.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
břečková_2020_vp.pdf 820.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet