Vliv skladování na jakost těstovin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv skladování na jakost těstovin |
Autor: |
Břečková, Blanka
|
Vedoucí: |
Lazárková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se skládala z teoretické a praktické části. V teoretické části byla zahrnuta základní charakteristika těstovin (druhy dostupné v tržní síti, jejich složení a způsob výroby). V této části byla zahrnuta problematika na předpokládané změny při dlouhodobém skladování těstovin při různých teplotách. Praktická část navazuje na předchozí téma a skládá se z půlročního skladovacího pokusu při 4 teplotách (-18, 5, 23 a 40 °C). Analyzovalo se 5 druhů špaget (vzorek A - bezvaječné semolinové těstoviny, vzorek B - vaječné semolinové těstoviny, vzorek C - bezvaječné pšeničné těstoviny Noe, vzorek D - Zátkovy vaječné pšeničné těstoviny a vzorek E - těstoviny z kukuřičné mouky). U jednotlivých vzorků skladovaných při dané teplotě byla v určitých měsících prováděna analýza chemických (stanovení pH, sušiny, amoniaku a tiobarbiturového čísla), texturních a organoleptických vlastností. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/49154
|
Datum:
|
2020-02-17 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
56299
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet