Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Možnosti náhrady NaCl ve sterilovaných kuřecích játrových paštikách
Autor: Smolková, Michaela
Vedoucí: Gál, Robert
Abstrakt: Cílem tohoto experimentu bylo najít technologicky vhodnou částečnou náhradu chloridu sodného ve sterilovaných kuřecích játrovkách. A tímto způsobem tak docílit zlepšení nutričních vlastností u kuřecích játrovek, zejména po zdravotní stránce a zároveň vyrobit kvalitní a bezpečný produkt pro spotřebitele. Jako částečné náhrady chloridu sodného byly použity chlorid draselný a chlorid hořečnatý v různých poměrech. Vliv těchto náhrad na finální kvalitu kuřecí játrovky byl hodnocen na základě získaných hodnot z měření texturního profilu, barvy a mikrobiologického rozboru.
URI: http://hdl.handle.net/10563/49002
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 55867


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
smolková_2021_dp.pdf 3.164Mb PDF Zobrazit/otevřít None
smolková_2021_op.pdf 266.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
smolková_2021_vp.pdf 240.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet