Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení vybraných nutričních hodnot v jedlých květech a jejich výluzích |
Autor: |
Haranovska, Viktoriia
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Cílem diplomové práce bylo stanovení obsahu vybraných nutričních hodnot v jedlých květech (růže šípkové, jasmínu, chmele, bezu, měsíčku, ibišku, chrpy polní a červené, vřesu, levandule a slézu). V teoretické části jsou popsány jednotlivé rostliny a jejich květy, jejich základní chemické složení, možnosti jejich zpracování a využití v gastronomii. Praktická část se zabývá stanovením hrubé vlákniny, polyfenolů, antioxidační aktivity a minerálních prvků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/48952
|
Datum:
|
2020-02-17 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
55790
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet