Výroba trvanlivého pečiva z netradičních surovin

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výroba trvanlivého pečiva z netradičních surovin

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výroba trvanlivého pečiva z netradičních surovin
Autor: Damašek, Jozef
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá výrobou a analýzou nutričního profilu dvou druhů trvanlivého pečiva, obohaceného o netradiční suroviny. Teoretická část obsahuje charakteristiku sortimentu trvanlivého pečiva. Dále jsou vystiženy jednotlivé netradiční suroviny, které lze používat při výrobě trvanlivého pečiva. Praktická část se zabývá přípravou vzorků trvanlivého pečiva z daných netradičních surovin. Tyto vzorky byly následně senzoricky a chemicky analyzovány, přičemž byly stanoveny následně nutriční parametry - obsah sušiny, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, neutrální-detergentní vlákniny, celkový obsah polyfenolů, antioxidační aktivita a stravitelnost.
URI: http://hdl.handle.net/10563/48933
Datum: 2020-02-17
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 55769


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
damašek_2020_dp.pdf 3.271Mb PDF Zobrazit/otevřít None
damašek_2020_op.pdf 246.4Kb PDF Zobrazit/otevřít None
damašek_2020_vp.pdf 733.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet