Výroba trvanlivého pečiva z netradičních surovin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výroba trvanlivého pečiva z netradičních surovin |
Autor: |
Damašek, Jozef
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá výrobou a analýzou nutričního profilu dvou druhů trvanlivého pečiva, obohaceného o netradiční suroviny. Teoretická část obsahuje charakteristiku sortimentu trvanlivého pečiva. Dále jsou vystiženy jednotlivé netradiční suroviny, které lze používat při výrobě trvanlivého pečiva. Praktická část se zabývá přípravou vzorků trvanlivého pečiva z daných netradičních surovin. Tyto vzorky byly následně senzoricky a chemicky analyzovány, přičemž byly stanoveny následně nutriční parametry - obsah sušiny, popela, hrubé bílkoviny, škrobu, lipidů, neutrální-detergentní vlákniny, celkový obsah polyfenolů, antioxidační aktivita a stravitelnost. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/48933
|
Datum:
|
2020-02-17 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
55769
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet