Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Možnosti zajištění stravování specifických skupin za krizových situací |
Autor: |
Volný, Adam
|
Vedoucí: |
Lukášková, Eva
|
Abstrakt:
|
Práce se zabývá problematikou stravování specifických skupin obyvatelstva během krizo-vých situací. Za specifickou skupinu jsou vybráni vegetariáni - vegani. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti krizového řízení, stravování za krizových situací, výživě člověka z pohledu makronutrientů a mikronutrientů a stravovacímu směru vegetariánství. Praktická část pojednává o vymezení stravních dávek pro zmíněnou skupinu obyvatelstva, vyhotovení modelového jídelníčku pro hromadné stravování na 7 dní a modelový jídelníček pro jednotlivce v domácnosti na 3 dny. Jídelníčky jsou vyhodnoceny aplikací Nutritionix z hlediska energetické a nutriční hodnoty. Pro zpracování práce byla využita metoda rešerše, analýzy a syntézy, vyhodnocení a komparace. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47674
|
Datum:
|
2019-11-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav ochrany obyvatelstva |
Studijní obor:
|
Bezpečnost společnosti |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
53921
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet