Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Možnosti zajištění stravování celiaků v krizových situacích |
Autor: |
Lenárdová, Iveta
|
Vedoucí: |
Lukášková, Eva
|
Abstrakt:
|
Práce se zabývá základními principy zajištění stravování obyvatel v krizových situacích - popisuje zúčastněné orgány a orgány zodpovědné za zajištění stravování, důležité výživové hodnoty obyvatel a rozdělení obyvatel do stravovacích skupin podle věku, fyzické aktivity a pohlaví. Práce dále informuje čtenáře o problematice nemoci celiakie a vysvětluje základní pravidla bezlepkového stravování. Pro potřeby analýzy jsou potraviny rozděleny do skupin dle druhu potraviny. Analýza zobrazuje dostupnost bezlepkových potravin v obchodních sítích a na jejím základě je sestaven návrh vhodné skladby stravy a konkrétní jídelní lístky pro každou skupinu obyvatel. Jídelní lístky jsou nutričně vyhodnoceny. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47669
|
Datum:
|
2019-11-01 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav ochrany obyvatelstva |
Studijní obor:
|
Bezpečnost společnosti |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
53916
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet