Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Antimikrobiální látky produkované bakteriemi a jejich využití v potravinářství
Autor: Klapálková, Gabriela
Vedoucí: Purevdorj, Khatantuul
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá antimikrobiálními látkami produkovaných mikroorganizmy, které se využívají nebo mají potenciální využití v potravinářském průmyslu. Cílem této práce bylo vytvořit přehled antimikrobiálních látek produkovaných mikroorganizmy, blíže charakterizovat jejich vlastnosti, vznik, antimikrobiální účinek a jejich využití v potravinářském průmyslu. Jednotlivé látky byly rozděleny do skupin; organické kyseliny, oxid uhličitý, peroxid vodíku, reuterin, diacetyl a bakteriociny. Z organických kyselin byly charakterizovány kyselina octová, mléčná, benzoová, jablečná, propionová a adipová. Bakteriociny byly rozděleny do dvou skupin v závislosti na tom, zda jsou produkovány grampozitivními nebo gramnegativními bakteriemi.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47363
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 59713


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
klapálková_2021_dp.pdf 811.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
klapálková_2021_op.pdf 950.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None
klapálková_2021_vp.pdf 265.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet