Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků |
Autor: |
Šmigurová, Tereza
|
Vedoucí: |
Lazárková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
V této práci byl zkoumán vliv sterilace (122 , 40 min) na texturní a reologické vlastnosti tavených sýrových výrobků. V práci bylo analyzováno 18 vzorků (16 tavených sýrů a 2 tavené sýrové omáčky), které se lišily obsahem sušiny a tuku v sušině. Texturní parametry jako žvýkatelnost a gumovitost se zdají být sterilací ovlivnitelné. Po sterilaci byl elastický modulus vyšší než ztrátový modulus. Vliv sterilace na úhel fázového posunu a komplexní viskozitu nebyl jednoznačný. Byl ale pozorován vliv obsahu sušiny a tuku na texturní a reologické vlastnosti sýrových výrobků. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47353
|
Datum:
|
2020-12-31 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
59698
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet