Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
|
Název:
|
Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy |
| Autor: |
Vítková, Klára
|
| Vedoucí: |
Lapčíková, Barbora
|
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce je zaměřena na vliv hrubosti mletí kávových zrn a extrakci látek při přípravě nápoje espresso. Sítovou analýzou byla stanovena velikost pomletých částic. Antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Celkový obsah polyfenolických látek byl stanoven pomocí metody Folin-Ciocalteu. Kofein byl stanoven analýzou HPLC. Obsah volných iontů byl stanoven elektrickou vodivostí. Nakonec byla provedena senzorická analýza všech vzorků. |
|
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/47342
|
|
Datum:
|
2020-12-31 |
|
Dostupnost:
|
Bez omezení |
|
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
|
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
|
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
59687
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet