Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv homogenizačního procesu a přídavku fycocoloidů na reologické vlastnosti mléčných nápojů
Autor: Cmajdálková, Lucie
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: V této diplomové práci byl zkoumán vliv přídavku furcellaranu a také vliv jednostupňové homogenizace na reologické vlastnosti vyrobených mléčných nápojů s příchutí kakaa. Modelové vzorky obsahovaly přídavek furcellaranu o koncentraci 0,25 % nebo 0,50 % (w/w). Jednostupňová homogenizace proběhla buď při tlaku 100 bar nebo 200 bar. Pro porovnání byly také zařazeny vzorky nehomogenizované a rovněž vzorek mléka, které sloužilo k výrobě všech modelových vzorků mléčných nápojů. Následně byla provedena základní fyzikálně-chemická analýza a reologická analýza.
URI: http://hdl.handle.net/10563/47326
Datum: 2020-12-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 59666


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
cmajdálková_2021_dp.pdf 1.668Mb PDF Zobrazit/otevřít None
cmajdálková_2021_op.pdf 766.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None
cmajdálková_2021_vp.pdf 722.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet