Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice
Autor: Zbořilová, Pavla
Vedoucí: Mlček, Jiří
Abstrakt: Tato bakalářská práce podává charakteristiku jedlých květů z pohledu potravinářského, kosmetického i farmakologického. Cílem práce bylo sjednotit a vyzdvihnout nezbytné in-formace o sedmi druzích okrasných rostlin (levandule úzkolistá, pivoňka lékařská, měsíček lékařský, violka trojbarevná, vřes obecný, šafrán setý, jasmín velkokvětý). V textu jsou ob-saženy charakteristiky sedmi druhů okrasných rostlin, jejich výskyt i dnešní dostupnost. Květy těchto rostlin byly popsány a vyzdvihla jsem především jejich využití v potravinář-ství i kosmetice. Bakalářská práce obsahuje nové poznatky a studie o jedlých květech.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45613
Datum: 2019-01-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: E 53334


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
zbořilová_2019_dp.pdf 1.503Mb PDF Zobrazit/otevřít None
zbořilová_2019_op.pdf 265.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
zbořilová_2019_vp.pdf 261.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet