Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Květy okrasných rostlin a jejich použití v potravinářství a kosmetice |
Autor: |
Zbořilová, Pavla
|
Vedoucí: |
Mlček, Jiří
|
Abstrakt:
|
Tato bakalářská práce podává charakteristiku jedlých květů z pohledu potravinářského, kosmetického i farmakologického. Cílem práce bylo sjednotit a vyzdvihnout nezbytné in-formace o sedmi druzích okrasných rostlin (levandule úzkolistá, pivoňka lékařská, měsíček lékařský, violka trojbarevná, vřes obecný, šafrán setý, jasmín velkokvětý). V textu jsou ob-saženy charakteristiky sedmi druhů okrasných rostlin, jejich výskyt i dnešní dostupnost. Květy těchto rostlin byly popsány a vyzdvihla jsem především jejich využití v potravinář-ství i kosmetice. Bakalářská práce obsahuje nové poznatky a studie o jedlých květech. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/45613
|
Datum:
|
2019-01-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Studijní obor:
|
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
E
53334
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet