Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Mléčné gely vyrobené ze sušených směsí |
Autor: |
Škubníková, Marie
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Cílem bakalářské práce bylo vyzkoušet, zda dochází k enzymatickému srážení u sušeného odstředěného mléka, jehož vlastnosti se během sušení mění. V laboratorních podmínkách byly vyzkoušeny různé surovinové skladby pomocí zkumavkových pokusů. Na základě těchto pokusů byla vybrána ta nejvhodnější skladba, u které byla provedena reologická ana-lýza pomocí dynamické oscilační reometrie. Z výsledků bylo zjištěno, že z takto připrave-ného mléka by mohl být vyroben přírodní sýr. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/45522
|
Datum:
|
2019-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
53213
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet