Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vybrané vlastnosti tavených sýrů obohacené řeckým jogurtem
Autor: Vinklárková, Kristýna
Vedoucí: Salek, Richardos Nikolaos
Abstrakt: Cílem bakalářské práce byla studie vybraných vlastností tavených sýrů obohacených řeckým jogurtem v průběhu 60 - ti denního skladování. Modelové vzorky byly vyrobeny ze surovinové směsi vody, másla, řeckého jogurtu, eidamské cihly a tavicích solí. Jako tavicí soli byly použity trifosforečnan sodný s cyklickým řetězcem (TFC) a trifosforečnan sodný s lineárním řetězcem (TFL). Modelové vzorky byly podrobeny základní chemické analýze (stanovení hodnot pH a obsahu sušiny), dále texturní analýze (zjištění tvrdosti) a reologické analýze. Na základě naměřených výsledků lze konstatovat, že hodnoty pH modelových vzorků tavených sýrů za přídavku řeckého jogurtu s úpravou i bez úpravy pH vykazovaly klesající tendenci během doby skladování, naopak tvrdost modelových vzorků tavených sýrů za přídavku řeckého jogurtu s úpravou i bez úpravy pH se vzrůstající dobou skladování stoupala.
URI: http://hdl.handle.net/10563/45425
Datum: 2019-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 53057


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
vinklárková_2019_dp.pdf 1.974Mb PDF Zobrazit/otevřít None
vinklárková_2019_op.pdf 630.3Kb PDF Zobrazit/otevřít None
vinklárková_2019_vp.pdf 640.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet