Vliv termosterilace na obsah aminokyselin v potravinách

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv termosterilace na obsah aminokyselin v potravinách

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv termosterilace na obsah aminokyselin v potravinách
Autor: Zvonková, Martina
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Předkládaná práce je věnována otázkám potřeby bílkovin ve výživě a vlivu sterilace na obsah aminokyselin za použití tepla. Práce je v teoretické části členěna do pěti kapitol, kdy vlastním jádrem práce je kapitola - Změny proteinů při skladování a zpracování potravin. Autor popisuje změny proteinů a případné ztráty aminokyselin vlivem záhřevu. Praktická část obsahuje výsledky získané při laboratorních pokusech, kdy byl sterilován kasein a ná-slednou diskuzi ke zjištěným ztrátám jednotlivých aminokyselin. Byly prokázány ztráty zejména u threoninu, serinu, asparagové a glutamové kyseliny. Při hydrolýze byly nejmenší ztráty zjištěny u cysteinu, methioninu a tyrosinu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/453
Datum: 2006-05-31
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství a chemie
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 2295


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
zvonková_2006_bp.pdf 1.178Mb PDF Zobrazit/otevřít
zvonková_2006_vp.doc 42Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
zvonková_2006_op.doc 46.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet