Využití informačních technologií v gastronomii
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Využití informačních technologií v gastronomii |
Autor: |
Martinek, Milan
|
Vedoucí: |
Korbel, Jiří
|
Abstrakt:
|
Práce se zabývá návrhem, reálným vybudováním a konfigurací moderní zabezpečené firemní sítě, pokladního systému se skladovým hospodářstvím, platebním terminálem a napojením na EET, dohledovým kamerovým systémem a vzdálenou správou těchto systémů. Nejprve byla navržena infrastruktura jednotlivých systémů a zavedeny potřebné datové a napájecí rozvody s důrazem na ochranu proti výpadku nebo výkyvům elektrické rozvodné sítě. Dále byly vhodně navrženy a nakonfigurovány prvky systémů včetně koncových zařízení. Síťové prvky byly navrženy a nakonfigurovány za účelem vytvoření zabezpečené privátní firemní sítě s možností vzdáleného připojení skrze OpenVPN případně L2TP IPsec VPN šifrovaný tunel. Následně byla vytvořena separovaná síť pro zákazníky s omezenými právy komunikace a autentizací pomocí webového portálu na základě odsouhlasení podmínek užití. Prvky pokladního systému byly vhodně navrženy a nakonfigurovány za účelem vytvoření podrobné databáze surovin, polotovarů a z nich vycházejících složených výrobků s napojením na skladové hospodářství a vytvoření grafického prostředí pokladního terminálu včetně konfigurace jeho funkcí jako mapa stolů, EET, vzdálená správa, tiskárna do kuchyně a další. Nakonec byl vytvořen kamerový systém, za účelem monitoringu prostorů restaurace s využitím CCTV kamer a spravovaný DVR rekordérem s možností lokálního a vzdáleného zabezpečeného připojení. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/43491
|
Datum:
|
2017-12-08 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav počítačových a komunikačních systémů |
Studijní obor:
|
Počítačové a komunikační systémy |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
48828
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet