Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů |
Autor: |
Horáková, Petra
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá výrobou sypaných müsli směsí z netradičních pšeničných cereálií, obohacených o sušené jedlé květy a nutriční analýzou jejich základních jakostních znaků. Nutriční analýza zahrnuje stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubých bílkovin, lipidů, škrobu, vlákniny (CF a NDF) a stravitelnosti (OMD a DMD). U netradičních müsli směsí byl stanoven vyšší obsah bílkovin a NDF, obsah popela a množství CF bylo srovnatelné po komparaci s paralelně probíhající studií zabývající se analýzou netradičních bezlepkových müsli směsí. Na druhou stranu byl zjištěn nižší obsah vlhkosti, škrobu, lipidů a nižší stravitelnost. Avšak při porovnání s komerčně dostupnými pšeničnými vločkami byla stravitelnost při použití netradičních obilovin vyšší. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42760
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46354
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet