Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Výroba netradičních müsli směsí a stanovení jejich základních nutričních parametrů
Autor: Horáková, Petra
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá výrobou sypaných müsli směsí z netradičních pšeničných cereálií, obohacených o sušené jedlé květy a nutriční analýzou jejich základních jakostních znaků. Nutriční analýza zahrnuje stanovení obsahu vlhkosti, popela, hrubých bílkovin, lipidů, škrobu, vlákniny (CF a NDF) a stravitelnosti (OMD a DMD). U netradičních müsli směsí byl stanoven vyšší obsah bílkovin a NDF, obsah popela a množství CF bylo srovnatelné po komparaci s paralelně probíhající studií zabývající se analýzou netradičních bezlepkových müsli směsí. Na druhou stranu byl zjištěn nižší obsah vlhkosti, škrobu, lipidů a nižší stravitelnost. Avšak při porovnání s komerčně dostupnými pšeničnými vločkami byla stravitelnost při použití netradičních obilovin vyšší.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42760
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46354


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
horáková_2018_dp.pdf 4.103Mb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2018_op.pdf 526.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None
horáková_2018_vp.pdf 661.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet