Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování |
Autor: |
Kurková, Michaela
|
Vedoucí: |
Gál, Robert
|
Abstrakt:
|
Bakalářská práce se zabývá změnou barvy masa v intravitální fázi, v postmortální fázi a v průběhu zpracování. Maso je bohatým zdrojem živin a jeho kvalitu ovlivňuje řada faktorů, na kterých závisí jeho nutriční, technologické a organoleptické vlastnosti. Člověk je během rozhodování o koupi a konzumaci produktu ovlivňován právě organoleptickými vlastnostmi, mezi které patří barva. Barva je nejpozorovanějším ukazatelem kvality a čerstvosti. Proto se bakalářská zaměřuje na původ barevné změny v mase, jak se měří a co znamená. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42759
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Chemie a technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
46350
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet