Escherichia coli v potravinách rostlinného původu

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Escherichia coli v potravinách rostlinného původu

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Escherichia coli v potravinách rostlinného původu
Autor: Knoflíčková, Naděžda
Vedoucí: Janalíková, Magda
Abstrakt: Tato bakalářská práce pojednává o bakterii Escherichia coli, která byla izolována z potravin rostlinného původu. U 16 kmenů izolovaných ze zeleniny zakoupených v obchodní síti byla zkoumána jejich antibiotická rezistence pomocí diskové difúzní metody, produkce bakteriocinů pomocí vpichového testu a byla zjišťována přítomnost faktorů virulence metodou PCR. Bylo zjištěno, že žádný izolovaný kmen není producentem bakteriocinů a nemá sledované faktory virulence. Antibiotická rezistence byla prokázána u 15 ze 16 testovaných kmenů. Tyto kmeny byly citlivé k baktericidním antibiotikům převážně patřící do skupiny betalaktamových antibiotik.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42748
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav analýzy a chemie potravin
Studijní obor: Technologie a řízení v gastronomii
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: E 46284


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
knoflíčková_2018_dp.pdf 3.944Mb PDF Zobrazit/otevřít None
knoflíčková_2018_op.pdf 163.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
knoflíčková_2018_vp.pdf 188.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet