Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Autor: Daněk, Jan
Vedoucí: Mokrejš, Pavel
Abstrakt: Tato diplomová práce je zaměřena na zpracování vedlejších produktů maso-zpracujícího průmyslu. V teoretické části je vysvětleno, kde se v maso-zpracujícím průmyslu generují vedlejší produkty a jaké je pro ně využití. V praktické části byla provedena série experimentů pro extrakci želatiny z kuřecích hlav. Kuřecí hlavy byly rozemlety, odtučněny a zbaveny nekolagenních bílkovin. Po přečištění byly enzymaticky opracovány proteázou Polarzyme 6.0 T a následně z nich byla extraho-vána želatina při 80 °C a vedlejší frakce při 95 °C. Jednotlivé experimenty se mezi sebou lišily množstvím přidaného enzymu, dobou enzymatického opracování nebo dobou extrak-ce. Vzorky získaných želatin byly analyzovány na pevnost gelu, obsah popelovin, viskozitu a další ukazatele kvality. Ze získaných výsledků byly navrženy optimální podmínky pro získávání kvalitních želatin z kuřecích hlav.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42371
Datum: 2018-01-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav inženýrství polymerů
Studijní obor: Inženýrství polymerů
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 50221


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
daněk_2018_dp.pdf 1.774Mb PDF Zobrazit/otevřít None
daněk_2018_op.docx 75.27Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None
daněk_2018_vp.docx 75.28Kb Neznámý Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet