Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Charakteristika jakostních změn dlouhodobě skladovaných potravin |
Autor: |
Tioková, Veronika
|
Vedoucí: |
Lazárková, Zuzana
|
Abstrakt:
|
V teoretické části diplomové práce byly charakterizovány krizové situace a stavy, které mohou nastat působením škodlivých sil a jevů vyvolaných činností člověka, nebo přírodními vlivy. Dále byly popsány možnosti zabezpečení stravování obyvatelstva, složek záchranného systému a vojáků v těchto situacích a také změny některých složek potravin, které mohou nastat během jejich dlouhodobého skladování v různých teplotních podmínkách. V praktické části diplomové práce byly během ročního skladování sledovány chemické, mikrobiologické, senzorické a reologické změny u deseti vybraných trvanlivých potravin. Předpokladem pro výběr těchto potravin byla jejich delší údržnost v nepříznivých klimatických podmínkách. Vybrané trvanlivé potraviny byly vystavěny čtyřem různým teplotám (mrazírenská, chladírenská, pokojová a termostatová 40 °C), které měly simulovat podnebné (klimatické) pásy. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/42104
|
Datum:
|
2018-02-02 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
49833
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet