Termická analýza a její využití v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Termická analýza a její využití v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Termická analýza a její využití v potravinářství
Autor: Hrubá, Klára
Vedoucí: Lapčíková, Barbora
Abstrakt: Cílem této diplomové práce je představit využití Diferenciální skenovací kalorimetrie (DSC) a Termogravimetrie (TG) v potravinářství. Z fyzikálně chemického hlediska popsat vliv účinku teploty na jednotlivé složky potravin. Vybrané druhy potravin zastupovaly tři základní složky potravin. Bílkoviny, u kterých sledujeme denaturaci. Sacharidy, u kterých sledujeme degradaci. Procesy tání a krystalizace byly pozorovány u lipidů.
URI: http://hdl.handle.net/10563/42099
Datum: 2018-02-02
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 49822


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
hrubá_2018_dp.pdf 3.049Mb PDF Zobrazit/otevřít None
hrubá_2018_op.pdf 526.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
hrubá_2018_vp.pdf 527.2Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet