Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Polyfenolické látky piva a problematika jejich stanovení
Autor: Tobiáš, Miroslav
Vedoucí: Valášek, Pavel
Abstrakt: Tato práce je zaměřená na popis a stanovení polyfenolů ve vzorcích piva. Vzorky byly odebrány v různých fázích procesu výroby piva. Polyfenoly jsou stanovovány spektrometricky na přístroji Spekol 11 a vysokoúčinnou kapalinovou chromatograficky s UV detektorem. Metoda spektrometrická je hromadná a určuje polyfenoly celkově, metoda chromatografická je metoda selektivní a určuje konkrétní látky. Naměřené hodnoty se pohybují v rozmezí pro obsah polyfenolů v pivu.
URI: http://hdl.handle.net/10563/4164
Datum: 2007-05-31
Dostupnost: Pouze v rámci univerzity
Ústav: Ústav potravinářského inženýrství
Studijní obor: Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 5216


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit
tobiáš_2007_dp.pdfZablokované 844.5Kb PDF
tobiáš_2007_vp.doc 47.5Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít
tobiáš_2007_op.doc 49Kb Microsoft Word Zobrazit/otevřít

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet