Emulze stabilizované biopolymery

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Emulze stabilizované biopolymery

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Emulze stabilizované biopolymery
Autor: Jasenská, Daniela
Vedoucí: Egner, Pavlína
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá přípravou a způsobem ovlivňování stability emulzí stabilizovaných za pomoci biopolymerů. Konkrétně stabilizovaných prostřednictvím polysacharidu chitosanu. K vlastní přípravě emulzí byly použity předem připravené roztoky o různém pH s obsahem nízkomolekulárního a středněmolekulárního chitosanu. Vzorky emulzí byly po určité časové období uchovány v různých teplotních režimech (4, 25 a 37 °C). U emulzí byla provedena základní charakteristika pomocí vizuálního pozorování, mikroskopie, měření velikosti částic, povrchového napětí a potenciálu. Výsledky ukazují, že zvýšená teplota společně s prodlužující se dobou skladování má na stabilitu emulzí nepříznivý vliv. Naopak se zvyšující se hodnotou pH se stabilita zvyšuje.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40824
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
Studijní obor: Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46744


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
jasenská_2017_dp.pdf 4.894Mb PDF Zobrazit/otevřít None
jasenská_2017_op.pdf 327.1Kb PDF Zobrazit/otevřít None
jasenská_2017_vp.pdf 509.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet