Emulze stabilizované biopolymery
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Emulze stabilizované biopolymery |
Autor: |
Jasenská, Daniela
|
Vedoucí: |
Egner, Pavlína
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce se zabývá přípravou a způsobem ovlivňování stability emulzí stabilizovaných za pomoci biopolymerů. Konkrétně stabilizovaných prostřednictvím polysacharidu chitosanu. K vlastní přípravě emulzí byly použity předem připravené roztoky o různém pH s obsahem nízkomolekulárního a středněmolekulárního chitosanu. Vzorky emulzí byly po určité časové období uchovány v různých teplotních režimech (4, 25 a 37 °C). U emulzí byla provedena základní charakteristika pomocí vizuálního pozorování, mikroskopie, měření velikosti částic, povrchového napětí a potenciálu. Výsledky ukazují, že zvýšená teplota společně s prodlužující se dobou skladování má na stabilitu emulzí nepříznivý vliv. Naopak se zvyšující se hodnotou pH se stabilita zvyšuje. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40824
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
Studijní obor:
|
Technologie tuků, detergentů a kosmetiky |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46744
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet