Řízení alergenů v potravinářství

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Řízení alergenů v potravinářství

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Řízení alergenů v potravinářství
Autor: Kovácsová, Nikoletta
Vedoucí: Černíková, Michaela
Abstrakt: Práca sa zaoberá riadením alergénov v potravinárstve aich významom v potravinovom reťazci. Keďže prevalencia a závažnosť ochorení stále narastá, má to vplyv na potravinársky priemysel a taktiež na spotrebiteľa, ktorý má právo dozvedieť sa o výrobku čo najviac na základe deklarovaného zloženia na jeho obale. V záujme dostupnosti príslušných informácií určila Európska komisia 14 potravinových alergénovapotraviny, ktoré ich obsahujú v akomkoľvek množstve, musia byť zreteľne označené na obaloch potravín. Povinnosť deklarácie alergénov na obaloch potravín stanovuje Nariadenie Európskeho parlamentu Rady (ES) č. 1169/2011 v platnom znení.Výroba produktov, obsahujúcich alergény vyžadujúce deklaráciu, musí byť prevedená tak, aby sa čo najväčšom možnom rozsahu minimalizovala krížová kontaminácia. Riadenie alergénov v potravinárstve je možné z viacerých hľadísk.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40643
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Chemie a technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 46451


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
kovácsová_2017_dp.pdf 1.355Mb PDF Zobrazit/otevřít None
kovácsová_2017_op.pdf 631.0Kb PDF Zobrazit/otevřít None
kovácsová_2017_vp.pdf 642.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet