Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích
Autor: Sczeponiaková, Jana
Vedoucí: Sumczynski, Daniela
Abstrakt: Diplomová práce byla zaměřena na stanovení obsahu antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích. Z technologických úprav pro dané vzorky byly použity lyofilizace a tepelná úprava varem. Celkový obsah antokyanových barviv byl stanoven spektrofotometricky a profil antokyanových barviv metodou HPLC. Nejvyšší obsah antokyanových barviv u lyofilizovaného ovoce byl naměřen ve vzorku borůvek odrůdy "Fialka" a u vzorků obilovin v syrovém zrnu u rýže s černými obalovými vrstvami z Číny. Po tepelné úpravě varem byl zaznamenán pokles antokyanových barviv o více jak 60 %.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40634
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: C 46437


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
sczeponiaková_2017_dp.pdf 3.389Mb PDF Zobrazit/otevřít None
sczeponiaková_2017_op.pdf 526.9Kb PDF Zobrazit/otevřít None
sczeponiaková_2017_vp.pdf 527.5Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet