Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Stanovení antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích |
Autor: |
Sczeponiaková, Jana
|
Vedoucí: |
Sumczynski, Daniela
|
Abstrakt:
|
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení obsahu antokyanových barviv v technologicky zpracovaných rostlinných matricích. Z technologických úprav pro dané vzorky byly použity lyofilizace a tepelná úprava varem. Celkový obsah antokyanových barviv byl stanoven spektrofotometricky a profil antokyanových barviv metodou HPLC. Nejvyšší obsah antokyanových barviv u lyofilizovaného ovoce byl naměřen ve vzorku borůvek odrůdy "Fialka" a u vzorků obilovin v syrovém zrnu u rýže s černými obalovými vrstvami z Číny. Po tepelné úpravě varem byl zaznamenán pokles antokyanových barviv o více jak 60 %. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40634
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
C
46437
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet