Vliv použité suroviny na vybrané vlastnosti tavených sýrů

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv použité suroviny na vybrané vlastnosti tavených sýrů

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv použité suroviny na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Autor: Holas, Ondřej
Vedoucí: Pachlová, Vendula
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo studium vlivu stupně zralosti přírodního sýra a zdroje mléčného tuku (z přírodního sýra nebo másla) na vlastnosti tavených sýrů. Pro výrobu byl použit 14, 28, 56, a 84 dnů zralý přírodní sýr o různé tučnosti (50, 45, 40, 35, 30, 20, 10 a 1 % tvs.). Vzorky byly podrobeny základní chemické analýze (pH, obsah sušiny), dynamické oscilační reometrii a roztékavosti. Vlastnosti modelových vzorků tavených sýrů byly sledovány po dobu 56 dnů skladování. S délkou skladování tavených sýrů se zvyšovaly hodnoty elastického modulu pružnosti (G') modelových vzorků. Na druhou stranu hodnoty elastického modulu pružnosti (G') modelových vzorků tavených sýrů výrazně klesaly se stupněm zralosti suroviny. Byla také pozorována souvislost s dobou skladování tavených sýrů na jejich roztékavost. Nebyl prokázán vliv zdroje tuku na vlastnosti výrobku.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40593
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: A 46353


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
holas_2017_dp.pdf 2.615Mb PDF Zobrazit/otevřít None
holas_2017_op.pdf 527.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None
holas_2017_vp.pdf 434.8Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet