Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka

Repozitář DSpace/Manakin

Jazyk: English čeština 

Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka

Zobrazit celý záznam

Není dostupný náhled
Název: Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka
Autor: Petreňová, Michaela
Vedoucí: Buňka, František
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce se zabývá změnou viskozity mléka v závislosti na podmínkách skladování. Teoretická část popisuje složení mléka a jeho viskozitu, dále je vysvětlená technologie UHT zpracování a popsány vlivy, které má UHT ošetření a skladování na senzorickou jakost mléka. V praktické části byly sledovány změny viskozity v modelových vzorcích mléka. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti teploty a doby skladování na senzorickou jakost mlék ošetřených UHT technologií. Vzorky mléka byly skladovány po dobu 188 dnů při teplotě 5 °C, 20 °C a 40 °C. Při 20 °C došlo během celého pokusu k nejpřijatelnějším změnám viskozity, bez toho aby bylo mléko negativně ovlivněno Maillardovou reakcí.
URI: http://hdl.handle.net/10563/40592
Datum: 2017-02-03
Dostupnost: Bez omezení
Ústav: Ústav technologie potravin
Studijní obor: Technologie potravin
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby: B 46348


Citace závěřečné práce

Soubory tohoto záznamu

Soubory Velikost Formát Zobrazit Popis
petreňová_2017_dp.pdf 3.634Mb PDF Zobrazit/otevřít None
petreňová_2017_op.pdf 547.6Kb PDF Zobrazit/otevřít None
petreňová_2017_vp.pdf 511.7Kb PDF Zobrazit/otevřít None

Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích

Zobrazit celý záznam

Find fulltext

Prohledat DSpace


Procházet

Můj účet