Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka |
Autor: |
Petreňová, Michaela
|
Vedoucí: |
Buňka, František
|
Abstrakt:
|
Předkládaná diplomová práce se zabývá změnou viskozity mléka v závislosti na podmínkách skladování. Teoretická část popisuje složení mléka a jeho viskozitu, dále je vysvětlená technologie UHT zpracování a popsány vlivy, které má UHT ošetření a skladování na senzorickou jakost mléka. V praktické části byly sledovány změny viskozity v modelových vzorcích mléka. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti teploty a doby skladování na senzorickou jakost mlék ošetřených UHT technologií. Vzorky mléka byly skladovány po dobu 188 dnů při teplotě 5 °C, 20 °C a 40 °C. Při 20 °C došlo během celého pokusu k nejpřijatelnějším změnám viskozity, bez toho aby bylo mléko negativně ovlivněno Maillardovou reakcí. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40592
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
B
46348
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet