Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em>
Zobrazit celý záznam
Není dostupný náhled
Název:
|
Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách <em>in vitro</em> |
Autor: |
Březinová, Iva
|
Vedoucí: |
Buňková, Leona
|
Abstrakt:
|
Cílem této studie bylo zjistit vliv vybraných faktorů (pH, koncentrace NaCl, teplota, médium) na schopnost degradace vybraných biogenních aminů dvou bakterií (B. subtilis 23 a B. pumilus 26). Bylo zjištěno, že hodnota pH neovlivňuje degradační aktivitu těchto kmenů, naproti tomu koncentrace NaCl, teplota a složení kultivačního média ovlivňují významně schopnost degradace aminů testovaných bakterií. V optimálních podmínkách (30 °C, pH 7, 0 % NaCl) snížil B. subtilis 23 obsah tyraminu o 60 % po 48 hodinové kultivaci. |
URI:
|
http://hdl.handle.net/10563/40588
|
Datum:
|
2017-02-03 |
Dostupnost:
|
Bez omezení |
Ústav:
|
Ústav technologie potravin |
Studijní obor:
|
Technologie potravin |
Klasifikace závěřečné práce a její obhajoby:
|
A
46344
|
Citace závěřečné práce
Soubory tohoto záznamu
Tento záznam se objevuje v následujících kolekcích
Zobrazit celý záznam
Prohledat DSpace
Procházet
-
Vše v DSpace
-
Tato kolekce
Můj účet